Az elmúlt napokban sok szép fotósélmény származott a panorámalesből. A lesbe eljutni – kb. 300 méter – térdig érő vízben való könnyű sétával lehet. Ehhez a Sakertour biztosít megfelelő csizmákat. A szükséges felszerelést egy csónakba téve, biztonságos módon tudjuk a lesbe vinni.

A les körül igazi madárparadicsom van. Természetesen a legjobb időszak a reggel és a délután, de a déli napfény idején is körbeveszik a fotósokat a madarak. A szerkők olykor órákig pihennek a lestől 10 méterre. Nagy élmény, amikor a piroslábú cankók nézegetik magukat az üvegben, vagy a godák csőrükkel kocogtatják azt! Gólyatöcsök, nagy godák és piroslábú cankók párzanak a les körül!

Olyan fajokat is láthatunk az optikán keresztül, amelyek ritka fotótémák hazánkban. Ilyen a havasi partfutó vagy a füstös- és pajzsoscankó.

A természetfotózásban nincs két egyforma nap. Ez a panorámalesből készült képekre is igaz. Eddig az alábbi fajokról készültek innen fotók: kis és nagy kócsag, kanalasgém, bütykös hattyú, nyári lúd, böjti réce, szárcsa, gulipán, gólyatöcs, bíbic, havasi partfutó, réti-, piroslábú-, füstös- és pajzsoscankó, nagy goda, dankasirály, fattyú-, kormos- és fehérszárnyú szerkő, sárga- és barázdabillegtő, seregély.

A hely még számos fajt tartogat. Gyertek szaporítani a fotózott fajok listáját és saját fotósélményeiteket gigabájtok formájában is!

Pár szót a vércsés lesről: a les menti élőhelyen nagy a zsezsgés – összesen kb. 30 kék vércse mozog. A les körül 6 madár van jelen rendszeresen. A vércsék a lesre kihelyezett odúkat is használják. Olykor kiülnek a tetejére is, az üvegtől 20 cm-re… Lehet készülni a portrékra! Ja…és már egy kerecsensólyom is lencsevégre került a lesből…! Május 25-től van még szabad időpont vércsés lesbe.

Sakertour grupp

Leave a comment